Försök inte med mej..!

Kandidaten Björn Norell (Åke Söderblom) beger sig på jakt efter en värdefull Buddhafigur samtidigt som han provar ett ”energipiller” som förändrar hans liv. En komedi med tydliga drag av 13 stolar, en film som Söderblom och regissören gjorde året innan. Stjärnan bär mycket av filmen som den mjäkige kandidaten som blir allt kaxigare under jakten på Buddhafiguren. Det blir lite äventyr och kärlek när han får konkurrens av sin chefs dotter. Fånig historia, men tillräckligt underhållande tack vare väl varierade intriger.

1946-Sverige. 88 min. Svartvit. Regi: Börje Larsson. I rollerna: Åke Söderblom (Björn Norell), Anne-Margrethe Björlin (Ulla Kronberg), Hugo Björne (Edvard J. Kronberg), Hilda Borgström, John Ekman, Hjördis Petterson… Sven Lindberg, Sif Ruud.

Trivia: Berättelsen återanvändes till viss del i Medicinen (2014).

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu