Rum 213

Elvira (Wilma Lundgren), 12, åker på sommarkollo och är rädd för att inte få några vänner; det visar sig inte vara ett större problem, men däremot kan rummet där hon sover vara hemsökt. Att göra en spökfilm för barn i 10-12-årsåldern kan vara vanskligt – man vill inte ta i för mycket, men heller inte göra det för barnsligt. Den här filmatiseringen av en populär bok hittar rätt balans. Spökerierna skrämmer ingen över den åldern, men filmskaparna hittar rätt vad gäller atmosfär och sommarmiljöerna på kollot. Här finns ett helt okej mysterium och en naturlighet mellan killar och tjejer som precis börjar bli nyfikna på varandra.

2017-Sverige. 80 min. Färg. Regi: Emelie Lindblom. Bok: Ingelin Angerborn. I rollerna: Wilma Lundgren (Elvira), Ella Fogelström (Meja), Elena Hovsepyan (Bea), Pascal Andersson, Filip Laj, Arman Fanni… Anki Lidén.

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.