Lyrro – ut & invandrarna

24 år efter Yrrol kom ännu en sketchfilm av och med samma gäng, utförd i liknande stil. Inramad av Maria och Josefs vandring med en åsna till… Södertälje… är det här en skärskådning av svensken i modern tid, ojämna observationer av det politiskt korrekta, manligt och kvinnligt och den eviga, trendkänsliga jakten på ungdom. Alltför mycket faller platt, även om här finns enskilda sketcher och rapp dialog att roas av, som ett religionsgräl och ett butiksbesök med dementa där allt går i rundgång. Entusiastiskt spelat av både veteraner och gruppens nykomlingar.

2018-Sverige. 88 min. Färg. Regi, manus: Peter Dalle. I rollerna: Peter Dalle, Suzanne Reuter, Johan Ulveson, Claes Månsson, Henrik Dorsin, Nour El Refai… Björn Gustafsson.

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.