Stöten

Jerka och Janne (Gunnar Hellström, Tor Isedal) rymmer från Långholmen och slår sig ihop med två polare för att göra en stor stöt mot Täby Galopp… Hasse Ekman följde upp kriminalfilmen På en bänk i en park (1960) med ännu en skildring från undre världen, med en mörk ton av socialrealism. Under filmens gång tas ibland ämnen som utsatthet och alkoholism upp, men det blir inte särskilt effektfullt, trots goda insatser av Hellström och Isedal. Polisens jakt på rymlingarna, vilket så småningom leder till Danmark, tar upp en stor del av filmen, allt till tonerna av jazzmusik… men det är tyvärr inte mycket spänning.

1961-Sverige. 92 min. Svartvit. Regi: Hasse Ekman. I rollerna: Gunnar Hellström (Erik ”Jerka” Johansson), Maude Adelson (Mona Hansson), Tor Isedal (Jan Karlsson), Nils Hallberg, Curt Masreliez, Hjördis Petterson… Gunvor Pontén.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu